Les 8

Deze keer gaan we het over opmaak hebben. Thema's, Lettertypes en afbeeldingen komen aan bod. We installeren SKY een subthema van het Adaptive theme. Dit thema heeft zoveel instellingen dat CSS kennis bijna overbodig is. Het thema heeft ook ongelooflijk veel blokken.
Zoals je ziet is het ook perfect mogelijk om op één site verschillende thema's te gebruiken. We hebben daar een module voor nodig: page theme. Klik hier voor de startbestanden.

Sharbat Gula

Sharbat Gula

Sharbat Gula (Pasjtoe: شربت ګله) (circa 1972) is een Afghaanse vrouw van Pathaanse etniciteit, die wereldwijd bekend werd als de Afghan Girl toen haar portret in juni 1985 verscheen op de omslag van National Geographic. De foto met de indringende groene ogen stond symbool voor de ellende van de Afghaanse Oorlog (1979-1989).

Steve McCurry

Fotograaf Steve McCurry nam de foto in 1984 in een vluchtelingenkamp bij Pesjawar aan de grens van Pakistan met Afghanistan, toen het meisje ongeveer 13 jaar oud was. Zeventien jaar lang bleef haar naam onbekend. Pas in 2002, na de inval in Afghanistan, kon ze uiteindelijk worden opgespoord.

Steve McCurry (Philadelphia (Pennsylvania), 24 februari 1950) is een Amerikaans fotojournalist die het bekendst is van de foto 'Afghan Girl' die in juni 1985 op het voorblad van de National Geographic verscheen. Deze cover is de meest bekende van alle covers van National Geographic. Hij studeerde aan de Pennsylvania State University (Penn State), aanvankelijk film maar hij is afgestudeerd in theaterkunsten. Hij raakte geïnteresseerd in fotografie toen hij foto's maakte voor de universiteitskrant. Zijn carrière als fotojournalist begon met de Russische bezetting van Afghanistan. Hij vermomde zich in inheemse kleding en verborg fotorolletjes in de zomen. Zijn foto's behoorden tot de eerste foto's van het conflict en werden veel gepubliceerd. McCurry vervolgde zijn carrière met het verslaan een hele reeks internationale conflicten, telkens in Azië. Zijn foto's worden veel gepubliceerd. Sinds 1986 is hij lid van Magnum Photos.