Article en taxonomie

Leseenheid

Moeilijkheidsgraad

3

Na ‘Basic Page’ is ‘Article’ het tweede inhoudstype dat meegeleverd wordt met de kern van Drupal. Basic Page is niet meer dan een blanco blad met wat instellingen qua teaser, menu, reacties,… Article is niet veel meer maar er komt een afbeeldingsveld bij en ook tags.

We testen het eens uit:

We nemen een voorstelling van verschillende sporten als voorbeeld. We beginnen met voetbal.. We geven bij ‘tags’ enkele trefwoorden in.  Ze zullen dienen om overzichten te geven. Per tag kan je zo’n overzicht oproepen.

De afbeelding kan je uploaden vanuit je computer.

Merk op dat dit niet hetzelfde is als een afbeelding in de tekst zoals we vorige les gezien hebben. Deze figuur staat los van de tekst.  Als je nu naar je pagina wil, dan kan je via inhoud gaan:

We hebben immers geen menu-item ingesteld…

Het resultaat:

De input en output van een inhoudstype wordt bepaald bij de instellingen  van dit inhoudstype. Laten we eens kijken bij ‘Article’

Dit zorgt voor een gestructureerde input. Als je hier de volgorde wijzigt (door te slepen) heeft dit geen invloed op de weergave.

Dit is de full of standaard weergave.

Hoe ga je nu naar de teaser weergave? Wel, je klikt op een tag. Zo kom je om de overzichtspagina van alle inhoud met dezelfde tag... Bij de teaser weergave zien we dit:

Er blijkt dat er een kleiner formaat van de figuur werd geselecteerd werd.  

We gaan er nog een sport aan toevoegen:

Het overzicht (zowel sport als balsport) vertoont dit:

Ik heb nu verspringen toegevoegd. Dit is geen balsport. De tag balsport zal dit niet tonen. De tag ‘sport’ wel.

Tags zijn dus een manier om overzichten te genereren.  Afbeeldingsvelden hebben het voordeel dat je het formaat kunt bepalen. Denk eens aan een immobiliën site waar alle foto’s andere afmetingen zouden hebben. Nu wordt het tijd om andere inhoudstypes te ontdekken en zelf nieuwe te maken.