Distributies maken

Leseenheid

Moeilijkheidsgraad

4

Een distributie maken is makkelijker dan je denkt.

Je maakt eerst een site met alles wat je nodig hebt. Deze site sla je op, op je computer. Je doet de settings.php file weg. Als je dit doet online, zal Drupal trouwens een nieuwe installatie beginnen..Default.settings moet wel blijven staan.

De map sites bevat dus alle modules, thema's, libraries,.. die je wenst voor je distributie.

de modules..

de Third Party..

de thema's..

de vertalingen...die zijn er automatisch gekomen als je een vertaling installeert via i10update...

Als je nu naar de map profiles gaat. (een root map) Dan zie je normaal 3 profielen. minimal, standaard en testing. Testing is zonder activering niet zichtbaar voor de leek...De twee andere profielen zie je bij de installatie. Minimal heeft bvb geen inhoudstypes 'basic page' en 'article'.

Ik heb de map standard gekopieerd en de naam distributie gegeven. Op deze kopie werk ik nu mijn distributie verder uit.

Het is interessant om bvb de map standard eens te bekijken. Het bevat een map translations om reeds tijdens de installatie vertalingen te kunnen uitvoeren. Alle vertaalbestanden die je daar naar toe kopieert, zorgen dus voor een onmiddellijke vertaling tijdens het installatieproces.

Standard.profile maakt dat je de modules die zich in de map sites bevinden ook reeds kunt activeren. Pas het bestand aan. En zet de gewenste modules actief. Je hoeft niet alles actief te zetten. Sommige modules moet je aan de kueze van de gebruiker overlaten.

Onderaan kan je ook gegevens naar je hand zetten.

Het andere bestand..standard.install zorgt voor de php code voor de inhoudstypes. Als je dit zou willen kan je daar mee experimenteren om zo zelf nieuwe inhoudstypes te maken. Ik gebruik echter het alternatief. Ik heb met features een module gemaakt die de gewenste inhoudstypes aanmaakt. Ik moet dus gewoon deze module activeren en op zijn beurt doet het ding zijn werk. Simpeler kan niet hé.

zo ziet de distributie er uit. Merk de drie profielen op.

ik heb in de map translations (submap van de profilemap) ook vertalingen gestoken, die van de core incluis.. Vandaar dat er reeds in de tweede stap naar een taalkeuze gevraagd wordt.

en nu ben je vertrokken...

Ik heb een distributie met een vijftigtal modules. Samen met hun vertalingen belasten ze de server tamelijk. Zwakke hostings durven daar op een whitescreen botsen...