Drupal 1 herhalingsles deel 1

Leseenheid

Moeilijkheidsgraad

3

Je zou nu reeds moeten kunnen:

  • inloggen en uitloggen, ook zonder zichtbaar formulier
  • inhoudstypes aanmaken met verschillende velden, de input en output beheren.
  • inhoud toevoegen
  • thema's beheren
  • afbeeldingstijlen beheren en maken
  • een simpele view maken
  • werken met taxonomietermen en hun overzichten
  • homepage instellen
  • met FTP werken
  • thema's en modules installeren, ook third party.
  • cache flushen
  • colorbox en juicebox instellen
  • meervoudig opladen van afbeeldingen
  • URL aliassen beheren
  • menu's beheren en menulinks maken.

Als je dit kunt, moet je niet bang zijn voor deze oefening....

Als traiteur bieden we ook BBQ’s aan die we bij de mensen thuis doen.

We hebben een standaard uitvoering voor 20€ /persoon met als voorgerecht scampi’s en als hoofdgerecht een assortiment van worstjes. We doen dit vanaf 10 personen en we moeten dit 4 dagen op voorhand weten. De luxe uitvoering begint met een vispapilote gevolgd door  beenhesp of een gemarineerd biefstukje. Dit moeten we een week op voorhand weten en kost 30 €/persoon.

De periode voor een  BBQ start op 1/6 en eindigt op 15/9. Dit geldt voor beide versies.. Geef de data in met een datum widget. Installeer daarvoor de ‘date’ module.

Dit aanbod bieden we als overzichtspagina (views)met teasers aan met een menulink. De tekst in de teaservorm is totaal afwijkend van de full versie en moet in één zin de aandacht van de bezoeker trekken. We voorzien in de teaservorm, colorbox en in de full versie Juicebox. Er is een afbeeldingsstijl met 200 px X  250 px aangemaakt. De  foto’s komen nooit boven de 50 kB. Pas ze desnoods aan.

De gerechten zijn ook terug te vinden in ons termoverzicht van gerechten, voorgerechten en hoofdgerechten. Deze termen zijn als menulink terug te vinden. Daarvoor is er een aparte menu aangemaakt die zichtbaar wordt  als een aparte blok op de homepagina. Geef het een gepaste plaats.

Er is ook bij het overzicht (bij de view) een blokje te vinden waarbij de praktische regeling van de BBQ wordt gepreciseerd. (voorschot, de klant zorgt voor de accommodatie, wij brengen onze BBQ mee) Dit is enkel zichtbaar bij de view.