Praktisch

Leseenheid

Moeilijkheidsgraad

0

Deze site bevat de leerstof van de Drupalcursussen die doorgaan aan het PCVO Scheldeland, met vestigingen in Lokeren, Zele, Hamme, Dendermonde, Wetteren, Buggenhout en Beveren. Zie www.scheldeland.net

De leerstof wordt verdeeld over 4 delen. Drupal 1 en 2 vormen één geheel en zijn nodig om tot een mooie en efficiënte site te komen.

Drupal Project (6 extra lessen om de veertien dagen) is er om de leerstof van Drupal 1+2 in te oefenen voor zij dit dit willen.  Dit kan gevolgd worden als je reeds Drupal 2 gevolgd hebt maar ook terwijl je Drupal 2 volgt. Daarvoor start Drupal project een maand later, zodanig dat je al wat leerstof hebt gezien.

Drupal 3 is een vervolmakingscursus waar de finesses van Drupal tot hun recht komen....

Er is ook een snelcursus die alle delen in vier zaterdagen behandelt met telkens een oefenweek tussen. Eigenaardig genoeg gaat deze cursus niet sneller. Alles is echter voorgeïnstalleerd en de extra oefeningen worden voor thuis gereserveerd.

Deze site bevat de lesvoorbereidingen. Op drupal.place wordt de les gedemonstreerd. Deze is voor de cursisten toegankelijk (ook het admin gedeelte). De cursisten zelf hebben een eigen hosting of gebruiken drupal.training. Iedereen start trouwens op drupal.training tot je geleerd hebt om zelf een hosting te beheren. Ik heb voor elke cursist een Drupal geïnstalleerd en dit reeds aangepast naar het Nederlands en ik heb ook reeds enkele interessante extra's (modules) geïnstalleerd. Je zult natuurlijk ook leren hoe je dit doet..

Het eindwerk is het maken van een simpele site en dit wordt als examen beoordeeld.