Project eerste les

Moeilijkheidsgraad

3

Na de theoretische inleiding en de praktische bespreking volgt nu een begeleide opdracht. Deze opdracht laat je kennismaking met de admin interface van een site. We overlopen eerst oppervlakkig de grote delen. Dan ga je stapsgewijs enkele opdrachten uitvoeren die ik eerst voortoon. Je leert werken met blokken, menu's, thema's, homepages, afbeeldingen aanpassen voor internet, ... Later komen die onderwerpen nog wel grondiger aan bod. In dit stadium is het een kennismaking met. Het is dus niet de bedoeling dat je na deze opdracht alles blindelings kunt herhalen. Het is eerder het demonstreren van de kracht en flexibiliteit van Drupal.

Installeer het thema ‘Marinelli’. Is dit thema responsive?

zet het standaard.

Vervang 5 figuren door afbeeldingen volgens het thema ‘Traiteur’. Geef het een titel en desnoods een beschrijving. Verwijder eerst de originele afbeeldingen.

Doe dit door figuren te zoeken, aan te passen volgens formaat en daarna te optimaliseren. Zoek eerst het formaat op. Kies dan figuren die ongeveer passen. Wizjig het formaat met bvb Picture Manager. Optimaliseer met JPEG optimizer (http://jpeg-optimizer.com/)

Vervang het logo

Pas de slogan aan. Via beheer.

 

Voeg een basic page toe met de naam ‘Welkom’. Kijk naar het voorbeeld hieronder.

Gebruik een tabel en stel de eigenschappen in.

Zet ook een hyperlink

Voeg een figuur in. (CKEditor aanpassen) Ga naar modules en zoek de CKEditor. Gan naar instellingen.

 

Maak het de startpagina. Zorg voor een menulink.

Verwijder alle onnodige blokken (ook het inlogformulier)

Het resultaat: