Vergelijking Hosting

Leseenheid

Moeilijkheidsgraad

2

Een vergelijking maken is moeilijk en tijdsgebonden. Dit is dus onder groot voorbehoud.. .Controleer voor de recente informatie bij de hostings zelf. Prijzen zijn ook zonder BTW én zonder opstartkosten. Meestal is dit een tiental Euro. Deze vergelijking is beperkt ot mijn persoonlijke ervaringen. Elke hosting is door mij uitgetest. Ze is dus niet volledig.

Versio

De goedkoopste. Draait op Nederlandse servers met Belgische IP adressen. Voor 0.50 €/maand heb je een pakket dat Drupal aan kan. Zelfs met een preïnstalled Drupal.

Wat de domeinnamen betreft zijn ze onklopbaar. Een .be moet normaal gezien ongeveer 10 euro kosten. Ze maken promotie voor de .eu voor 0.49 euro!

Beoordeling... als je voor een huis en tuingebruiker een hosting wil... ik hou je niet tegen. Het is een shared hosting. Dat wil zeggen dat 's avonds gans Nederland en België op dezelfde servers zit, net omdat dit de goedkoopste is. Wat tot witte schermen leidt in de les. Toegegeven...Ik zet verschillende Drupals op één server, wat natuurlijk niet ideaal is. Support is onbestaande...

One.com

Duurder maar al beter. Goede support. Slechts één database. Als je maar één nodig hebt is dit geen probleem.

 

De domeinnamen zijn hier eigenlijk normaal van prijs. Je mag natuurlijk niet met Versio vergelijken. Niet te begrijpen dat die Nederlanders de .be aan de helft van de prijs kunnen aanbieden.

Giga serving

Kleinschalige hosting. Goede en persoonlijke support. Weer ietsje duurder.

Ook de domeinnamen stijgen...

Futureweb

Mijn meest recente try-out. Goede en persoonlijke support. Ik heb de indruk dat dit bedrijf wel zijn best wil doen om aan onze Drupal eisen te voldoen.

Domeinnamen:

Combell

als je niet naar de prijs moet kijken... ik ben zeer tevreden over deze hosting. Stukken duurder dan de rest welliswaar. De site van de school draait er op. Door het feit dat het duur is hebben ze ook servers die minder bezet zijn. Ze zijn snel en betrouwbaar. Voor de huis-en tuingebruiker is dit niet nodig. Voor een site met mogelijks 1000 bezoekers per dag, wel.

de namen...nog een geluk dat ze in promotie zijn..

Eindbeschouwing:

Bij Combell betaal je voor een .eu 34 € (indien geen promotie). Bij Versio is dit 0.49€ (ok normaal 4 €). Leg dit maar eens uit? Voor de hostings is dit ongeveer het zelfde. De goedkope slibben dicht 's avonds door de traffic die ze niet aan kunnen.

Ik zou op dit ogenblik Futureweb aanraden. Mijn eerst tests zijn positief. 30 euro /jaar. Eerste jaar komt er nog 12 euro opstart bij... vind ik redelijk.