Verslagen

Leseenheid

In dit project komen enkele verfijningen van views aan bod zoals EN/OF filters, relaties en contextuele filters. Ook is het een mooie herhaling van rechten op nodes en views.

Case: In een niet nader genoemde school worden er vakvergaderingen gehouden door de leerkrachten en directievergaderingen door de directieleden. Deze verslagen staan online. Er zijn 2 directieleden; Jan en Piet, en 2 leerkachten; Dirk en Cederic. Jan en Dirk hebben elk een verslag van een vergadering op hun naam staan.

  • Maak inhoudstypes aan om de verslagen van deze vergaderingen online te zetten. Maak 2 leerkrachten en 2 directieleden aan mét foto, in hun respectievelijke rollen. Zij kunnen ook de verslagen maken voor hun groep. Zorg dat de admin een mailtje krijgt als er een verslag gemaakt wordt.
  • Maak een view aan die deze 2 inhoudstypes tegelijkertijd toont. Toon ook de verslaggever met naam, foto en verslagdatum. Zorg dat er moet ingelogd worden om de verslagen te zien en dat de leerkrachten geen directieverslagen kunnen lezen.
  • Een week na de verslagdatum verdwijnt het verslag uit de view.
  • Maak enerzijds een view aan waarbij je een trefwoord kunt intypen dat filtert op de inhoud van de verslagen. Sluit anderzijds het gewone 'zoeken' uit voor deze inhoudstypen. We willen niet dat anonieme gebruikers in de verslagen kunnen neuzen...
  • In een andere view kan er nog naar de verslagen gekeken worden. Deze bevat een filter die kan gebruikt worden om tussen 2 data te filteren.
  • Zorg tenslotte dat je in de URL een datum kunt typen en daar de verslagen van deze dag mee oproepen.
  • Maak dat je in een andere view, in de URL, namen kunt schrijven om zo alle verslagen van deze verslaggevers op te roepen.

Een print van de eerste view:

De tweede view met filter: