DP les 01

Musea

In dit project herhalen we en verfijnen we een aantal velden in inhoudstypes. Zo is er het integreren van een view in een inhoudstype.  We maken ook gebruik van de nieuwe multimedia mogelijkheden uit de Drupal 2 cursus. Ons project gaat over het voorstellen van musea met hun respectievelijke informatie en enkele van hun belangrijkste permanente schilderijen. We nemen het Louvre en het Kröller-Müller museum als case.

We zien een link waarbij de musea worden getoond in teaser weergave. Merk ook de slideshow op met zelfgemaakte paginering van de schilderijen uit beide musea.

Bij klikken op een museum, zie je foto's geïntegreerd in de body (zie de tekst er tussen). Bij klikken opent de colorbox. Dit veld maakt gebruik van insert.

Tevens is er Gmap om de locatie van het museum te tonen.

Er is ook een veld voor een foto van het museum, waarbij CSS gebruikt wordt voor de opmaak.

Deze view werd geïntegreerd als veld. De view toont alle schilderijen, maar door contextuele filters wordt dit per museum gefilterd. Onderstaande schilderijen zijn enkel in het Louvre te bezichtigen.

Ook zoeken we via YouTube een video op en maken er een veld van.

Klik je op een schilderij, dan zie je de details van het schilderij. De foto's werden met image crop bijgesneden. Merk ook de star rating op.

Drupal is fun!